Uusia taitoja tulossa Mamille ja Papille - mennään hissillä!

Tyttäreni Bella oli meillä kylässä pari kuukautta ja opetti isälleen pari uutta temppua. Niistä tärkeämpi oli hissin käyttö. Bella asuu Hollannissa Alisa-mamin kanssa kerrostalon viidennessä kerroksessa eikä hän kulje rappuja. Niinpä Mami kantoi aina Bellan alas ja minä vanhempana jouduin kulkemaan rappusia itse. Arvatkaapa alkoiko harmittaa! Ylös tultiin rappujen sijaan sitten hissillä. Silloin päätin, että jatkossa minäkin kuljen aina hissillä.

Mamin sylissä villapaidassa talvella.
Alkoi jääräpäiden opetus. Tein aluksi sen virheen, että menin alaspäin välillä rappuja (kun oli kova pissahätä aamulla) ja niinpä opetus kesti paljon normaalia kauemmin. Joka päivä, viikko viikon jälkeen jouduin ohjaamaan talon aulaan tullessa Mamin ja Papin hissin ovelle, jarruttamaan siinä ja osoittamaan kuonolla hissin suuntaan. Vähitellen oppi alkoi mennä perille ja nyt ylös tullaan jo joka kerta hissillä. Alas mennessä olen nyt alistunut siihen, että iltalenkille mennessä pyydän suosiolla syliin ja kannatan itseni rappuja alaspäin. Joskus päivällä, kun olen virkeämpi, näytän myös alas menoa hissillä isäntäväelle.



Huvittelen opettamalla uusia asioita myös pukemisen suhteen. Minulla on näin talviaikaan päälläni Rukan kunnollinen, sininen toppatakki. Kolme viikkoa sitten keksin uuden leikin. Joskus annan ottaa vain hihnan ja pannan kaulasta pois ja rynnistän olohuoneeseen takki päällä. Arvaatko miksi? (Mami ei arvaa...)


Sitten keksin uuden huvin. Sisään tullessa, aivan ulko-oven edessä lyön jarrut kiinni enkä suostu tulemaan ovesta sisään. Arvaatko miksi? Veikkaa vaihtoehtoja:

A. Pyyhin peppuani puhtaaksi lattiaan
B. Harjoittelen eläinlääkärikäyntiä varten
C. Muu, tosi järkevä syy


Kommentit

  1. Hissin käytön voi tosiaan oppia joka iässä. Meillä taas on menossa rappusten käytön opetteleminen, kun vanhassa talossa on hissi usein reistaillut ja nyt on hissin korjaus tarpeen. No onneksi tämä kasvattaa kuntoa. https://espoonhissi.fi/palvelut/huolto/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti